Fundacija Mima, ustanova za mlade upe

Fundacijo Mima, ustanovo za mlade upe (v nadaljevanju: Fundacija Mima) sta ustanovila Mima Jaušovec in Humanitarno društvo Rotaract klub Maribor z namenom štipendiranja in financiranja mladih športnikov, ki so potrebni finančne pomoči, starostne kategorije do 18 let iz Republike Slovenije z namenom usmerjanja mladih k vrhunskem ali kakovostnem športu.

Merila dodeljevanja sredstev so oblikovana na način, da so sredstva namenjena socialno šibkejšim mladim športnikom, ki se s športom ne ukvarjajo profesionalno ampak imajo interes po športni vadbi a imajo pomanjkanje finančnih sredstev za ukvarjanje s športom (nakup osnovne športne opreme; financiranje udeležbe na tekmovanju; financiranje športne vadbe; …)

Prvi razpis Fundacije Mima v letu 2018 podelil 3.500,00 EUR

Fundacija Mima je v letu 2018 skladno s Pravilnikom o štipendiranju in financiranju mladih obetavnih športnikov izvedla prvi razpis in podelila sredstva v enkratnem znesku v višini 250,00 EUR. Obseg finančnih sredstev v aktualnem razpisu je bil 3.500,00 EUR.

Člani komisije Fundacije Mima so pregledali in ocenili 90 prejetih vlog na razpis. Kriterijem razpisa je zadostilo 14 pravočasno prejetih in popolnih vlog.

Odprta prijava na drugi razpis Fundacije Mima

Preko donacij podpornikov in dobrodelnih dogodkov, kot je Dobrodelni festival palačink na Trgu svobode v Mariboru ter prvi vseslovenski teniški turnir za lovoriko Mime Jaušovec, ki se je odvil junija 2020 v RCU Lukovica in na katerem so se pomerili vsi najboljši slovenski teniški igralci, smo v preteklih letih do danes zbrali 3.000,00 EUR donacij.

Fundacija Mima tako v letu 2021 podeljuje sredstva v enkratnem znesku v višini 200,00 EUR. Obseg finančnih sredstev v aktualnem razpisu je 3.000,00 EUR.

Pogoji za pridobitev finančnih sredstev in vloga za oddajo prijave se nahajajo na spodnjih povezavah.

Zadnji dan za oddajo pisnih vlog je 07. maj 2021.

Za vsa morebitna dodatna vprašanja se obrnite na predstavnike Rotaract kluba Maribor, preko elektronske pošte: rac.maribor@gmail.com.

mima_podpis
Mima Jaušovec in člani Rotaract kluba Maribor


Dokumenti:
Pravilnik o štipendiranju in financiranju mladih obetavnih športnikov 2021
Razpis za prijavo na razpis fundacije 2021
Vloga za prijavo na razpis fundacije 2021
• Prošnja za donacijo