Fundacija Mima, ustanova za mlade upe

Fundacijo Mima, ustanovo za mlade upe (v nadaljevanju: Fundacija Mima) sta ustanovila Mima Jaušovec in Humanitarno društvo Rotaract klub Maribor z namenom štipendiranja in financiranja mladih športnikov, ki so potrebni finančne pomoči, starostne kategorije do 18 let iz Republike Slovenije z namenom usmerjanja mladih k vrhunskem ali kakovostnem športu.

Merila dodeljevanja sredstev so oblikovana na način, da so sredstva namenjena socialno šibkejšim mladim športnikom, ki se s športom ne ukvarjajo profesionalno ampak imajo interes po športni vadbi a imajo pomanjkanje finančnih sredstev za ukvarjanje s športom (nakup osnovne športne opreme; financiranje udeležbe na tekmovanju; financiranje športne vadbe; …).

Fundacija Mima je v letu 2018 skladno s Pravilnikom o štipendiranju in financiranju mladih obetavnih športnikov izvedla prvi razpis in podelila sredstva v enkratnem znesku v višini 250,00 EUR. Obseg finančnih sredstev v aktualnem razpisu je bil 3.500,00 EUR.

Člani komisije Fundacije Mima so pregledali in ocenili 90 prejetih vlog na razpis. Kriterijem razpisa je zadostilo 14 pravočasno prejetih in popolnih vlog.

Mima Jaušovec, predsednica upravnega odbora Fundacije Mima: »Ob ocenjevanju vlog in prebiranju zgodb staršev mladih športnikov smo člani komisije s težavo izbrali prejemnike saj bi si sredstva zaslužilo veliko več prijaviteljev. Velika pohvala in zahvala gre motiviranim staršem, ki si resnično iz meseca v mesec prizadevajo priskrbeti sredstva za športno vadbo otrok kljub temu, da je njihov socialni status ob več otrocih v družini krepko pod življenjskim standardom. Izvedba prvega razpisa, na katerega se je prijavilo kar 90 staršev, nam daje dodatno motivacijo, da nadaljujemo z zbiranjem sredstev in v prihodnje ponovno pomagamo najšibkejšim a obenem najmočnejšim družinam mladih športnikov v Sloveniji.«

Fundacija Mima je začela s ponovnim zbiranjem finančnih sredstev za izvedbo razpisa v letu 2019 in nadaljuje z zbiranjem v letu 2020. Načrtujemo, da bomo naslednji razpis izvedli v jeseni 2020, ki ga bomo objavili tukaj.

Za vsa morebitna dodatna vprašanja se obrnite na ga. Nina Kirič, preko elektronske pošte: ninak.kiric@gmail.com.

Aktualno:
Sporočilo za javnost
• Pravilnik o štipendiranju in financiranju mladih obetavnih športnikov
• Prošnja za donacijo

mima_podpis